lauantai 7. maaliskuuta 2015

Hoitomuoto PTSD:hen eli Post Traumatic Stress Disorder

Katsoin lääkärit ohjelmaa ja siinä oli mielestäni mielenkiintoinen uusi hoitomuoto, joka on siis kuitenkin vielä hyvin aloittelu vaiheessa. Sillä siis pyritään hoitamaan sodasta palanneiden sotilaiden traumanjälkeistä stressihäiriötä. Tässä hoitokeinossa siis sotilaille ruiskutetaan kallonpohjan alueelle ainetta, joka ikään kuin puuduttaa jonkun aivoissa toimivan osan ja muuttaa aivojen synapsiyhteydet takaisin sellaiseen muotoon kuin ne olivat ennen kuin he olivat sodassa. He kuitenkin muistavat kaiken mitä on tapahtunut, mutta heillä ei ole niistä enää stressiä laukaisevaa tunnemuistoa. Suurimmalla osalla sotilaista, joilla tätä hoitomuotoa on käytetty, se on lopettanut kokonaan oireet.

Tästä olisi mielestäni hyvin mielenkiintoista saada lisää tietoa, ja tutkia asiaa, mutta tietoa löytyy vielä hyvin vähän. Traumanjälkeinen stressihäiriö on ollut jo pitkään sellainen aihe joka on kiinnostanut minua.

Tässä oli kuitenkin teksti joka viittaa ainakin aiheeseen. Lukemista kuitenkin hieman haittaa se, että puolet sanastosta on vaikeaa lääketieteellistä.

http://www.pubfacts.com/detail/24013012/FGF2-blocks-PTSD-symptoms-via-an-astrocyte-based-mechanism.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti